tiistaina, syyskuuta 19

Dynamiikkaa ja dynamiittia

Edellämainittu Venla siirtyi uudelle palvelimelle. Samalla muutin koko sivuston olomuodon siirtymällä käyttämään php-sivupohjaa. Jossain yhteyksissä tällaisia sivustoja on nimitetty myös dynaamisiksi. Dynaamiiikkaa oli tai eli ei, tarkoitus olisi että se näkyisi käyttäjälle mahdollisimman vähän, lähinnä tuon toivoisi nopeuttavan päivitystyötä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, sanoo vanha kansa.

Metafora toimii tunnetusti kahteen suuntaan: koko homman jälkeen toisiaan tuntuu, kuin pelkkä sivupohjan koodaaminen php:llä olisi vastannut puolta koko sivuston luomisesta... ainakin minulla, joka loppujen lopuksi lähti kipuamaan tyvestä puuhun, eli aloitin koko asian opiskelun alkeista. Toivottavasti tämä nyt helpottaa sivuston hallintaa siinä määrin, että aikaa jää ihan sisällönkin päivittämiseen.

Ja jälkeenpäinkin huomaa että jotkin asiat olisi ollut fiksumpaa tehdä toisin. Ehkä sitten huomenna...




Päivän työkalu on Fonttester. Sen avulla voi helposti muokata webbisivulle tulevia fontteja, ja ohjelma tulostaa halutun kaltaisen css-koodin. Toimii javascriptillä eikä vaadi erillistä asennusta.

Ei kommentteja: