tiistaina, syyskuuta 5

Värit webissä

Minulla on pari kätevää työkalua joita käytän webbisivujen värien työstämiseen. Laitan tähän linkit niihin, jospa vaikka niistä olisi hyötyä muillekin.

Colorzilla

Colorzilla on Firefoxin laajennus joka tuo Photoshopista tutun pipettityökalun web-selaimeen. Pipetin avulla voi valita minkä tahansa sivulla olevan värin ja siirtää sen leikepöydälle hexakoodina. Kätevä silloin kun haluaa esimerkiksi sivun taustalle saman värin kuin sivulle tulevassa bittikarttakuvassa.

Color Wizard

Colors on the web- sivustolla kerrotaan kaikki mitä väreistä tulee tietää. Asiaa on muunmuassa värien merkityksistä, värien käytöstä webissä ja yleistä väriteoriaa.

Wizard-työkalu auttaa valitsemaan väriyhdistelmiä websivuille. Rgb-arvoja voi säätää lennosta ja ohjelma laskee sopivia väriyhdistelmiä erilaisten asteikkojen mukaan (monocromatic, analogous, triadic, tetradic, complimentary, split complimentary; en löytänyt noille hyviä suomennoksia) . Tai mikäli valinta tuottaa vaikeuksia, ColorWheel ehdottaa värejä sattumanvaraisesti. Yllättävänkin monet yhdistelmät näyttävät ihan hyviltä...

Ohjelmat toimivat Flashillä, joten niitä ei tarvitse erikseen asentaa.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös lista uusista nimityksistä web-paletin väreille.

Ei kommentteja: