tiistaina, joulukuuta 12

Deittiohjeita insinööreille

David Chrystalin kirjassa Language and the Internet käsitellään muunmuassa nettislangia ja sen leviämistä elävän elämän kielenkäyttöön. Esimerkiksi joku saattaa sanoa, "Hän on 404", tarkoittaen että joku ei ole paikalla.

Itselle tuli mieleen, että jos joku tekee oharit, siitä voisi sanoa "404". Tai jos treffeillä tulee pakit, voisi sanoa vaikka että "muija antoi 401:n". Onnistunut pokaus sen sijaan antaa koodin 200. Vähän pahemmasta on kyse jos vastapuoli palauttaa virhekoodin 400 (Bad Request) tai 406 (Not Acceptable).

Sen sijaan aivan hakoteillä ollaan, jos seuralainen ilmoittaa 402 (Payment Required).

Virhekoodit 411 (Length Required) ja 417 (Expectation Failed) saattavat esiintyä peräkkäisinä. Jos kuitenkin seuraa 202 (Accepted) ja 100 (Continue), tilanne näyttää hyvältä.

Pidemmässä parisuhteessa voi tulla 409 (Conflict) ja sen seurauksena 301 (Moved Permanently).

(Tämän täytyy olla maailman vanhin nörttivitsi, mutta en löytänyt sitä silti googlaamalla. Ehkä se sitten ei ollut niin puhkikulunut vielä ja ansaitsi tulla maintuksi vielä kerran.)

EDIT:
Wired tietää myös miksi nörtit ovat parhaita rakastajia (ja tämän vitsin ymmärtämiseksi ilmeisesti täytyy olla itse sellainen).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin minulle nämä olivat ihan uusia! Tosin en ole insinööri.

Joni Kärki kirjoitti...

Enpä ole insinööri minäkään, ehkä se on joku tosi sisäpiirijuttu.